Sylvia

 

      Mi-am gasit si eu in sfarsit putin timp sa mai pun ceva retete cu conservele mele de iarna. Fac in fiecare an acest zarzavat care e foarte bun si da un gust bun mancarurilor iarna.

       Avem nevoie de o telina mare sau 2 mai mici, o jumatate de kg de morcov, o jumatate de kilogram de pastranac ( mare minune ca am gasit aici in piata 🙂 ) si o jumatate de kilogram de radacina de patrunjel, cateva frunze de telina, un ardei tocat, 10 linguri de sare mare. Se dau pe razatoare toate legumele, se amesteca cu  frunzele de telina si sarea si se lasa 12 ore. Dupa aceea se pun la borcan si se pune deasupra putina aspirina  ( conservant spunea reteta eu aspirina am pus la toate si nu am avut probleme) . Grija mare la gatit ca este foarte sarat, se pune o lingura din compozitie si nu mai punem sare decat daca trebuie.

 

zarzavat