Sylvia

 

     Vinul fiert are un farmec aparte iarna, mai ales atunci cand ninge. Are mereu acelasi farmec  ca o poveste spusa la gura sobei, din vremuri demut uitate.

     Pentru a face vin fiert avem nevoie de : vin 🙂 rosu ( se poate face si cu vin alb)  cu un buchet putin fructat  eu am folosit o sticla de Cotes du Rhone, de un vas mai adanc  :

 

   Si de cateva mirodenii si fructe : eu am pus o mandarina taiata bucati,  o jumatate de mar taiat felii, o stea de anason, o lingurita de amestec de ienibahar, coriandru si chimen, o lingurita de piper boabe, 2 batoane de scortisoara :

 

 

      Se pune vinul si mirodeniile la fiert( optional se poate adauga si o lingura sau doua de zahar) si cand clocoteste se adauga fructele :

 

 

       Se lasa sa dea un clocot si se acopera cu un capac .  Se serveste fierbite, este aromat si bun, iti intra parca in suflet. Noi l-am servit cu o salata de iarna cu cartofi, peste afumat, ceapa rosie si masline .