Sylvia

 

   Am avut in gand asta de multa vreme dar nu gasisem reteta potrivita.  Gatesc mere cu legume proaspete si ierburi aromate diversificate  si inlocuiesc cat pot adausurilede legume artificiale gen Knorr sau  Vegeta dar simteam lipsa lor la unele sosuri sau ciorbe. M-au antrenat  ideile gasite  la un subiect legat de bucatarie pe un forum de mamici care incercau sa gaseasca idei , sa gateasca sanatos  si am adaptat variantele gasite acolo.

   Am folosit : un ardei rosu mare, un morcov, 3 cepe mici, o bucata de radacina de pastranac si o bucata de radacina de patrunjel :

 

pasta de legume

 

       Am mixat bine cu minirobotul meu  toate legumele si le-am amestecat intr-un vas mai mare cu sare( aproximativ 3 linguri )  si 2 linguri de ierburi aromate uscate :

 

vegeta 1

 

         Mi-au iesit trei borcanele mici ca si cel din imagine pe care le voi pastra la frigider ca sa fiu sigura ca se conserva bine. Au un gust deosebit si dau la sosuri aroma de care aveam eu nevoie , care nu se simte intotdeauna doar de la legumele proaspete fierte.  Sarea si faptul ca aromele se amesteca intre ele au un efect nemaipomenit, recomnad cu caldura reteta. Am incercat sa fac si o varianta cu legume uscate si facute pudra dar nu am reusit sa le maruntesc cum trebuie dupa ce le-am uscat in cuptor ca s-au intarit prea tare. Daca gasesc si alte variante o sa postez reteta deocamdata aveti vegeta mea naturala :

 

vegeta de casa