Sylvia

Din 22 iunie pana in 2 iulie petrecem o scurta vacanta in Romania.Vacanta e din pacate scurta si a fost mult asteptata pentru ca in ultimii ani ajungem o singura data pe an in Romania.
Primele impresii au fost bune, ne-a intampinat o noapte calda , total diferita de ce am experimentat noi in Nordul Frantei in ultimele luni :). Am ajuns pe aeroportul din Targu Mures care rasuna de muzica de indata ce ii treceai pragul de iesire, explicatia: un chef la o terasa de langa aeroport cu muzica lautareasca, am tras adanc aer in piept si mi-am dat seama ce dor mi-a fost de Romania.
E prea devreme sa vorbesc de impresii de vacanta …deocamdata ne bucuram de zilele care au ramas de petrecut aici. Aveam o lista lunga de lucruri pe care vreau sa le fac, stiu ca vor ramane multe si nebifate. Am gasit o Romanie calda, cumva cu aer de vacanta care pluteste. In Cluj si in general, amabilitate in magazine, vanzatori care se poarta frumos.In piata un amestec de produse romanesti cu produse de import dar diversitate si oferta mare, am gustat rosiile adevarate de Romania.Moll-urile sunt animate, oamenii cumpara, se plimba, e miscare.Cinematografele in schimb sunt cam goale…
Cea mai mare parte din timp am petrecut-o cu familia, m-am bucurat sa o revad din nou pe bunica mea de 87 de ani, sa gust bucatele mamei, sa ma plimb prin locuri dragi.
Vreau sa profit din plin de ultimele zile, sa ajung sa mananc o ciorba buna de fasole in paine, sa citesc cateva pagini de carte in “parcul mare” din Cluj, sa imi revad prietenii. Ma bucur ca reusesc ca de fiecare data sa ma umplu de energie pozitiva si sa vad doar partile bune si frumoase ­čÖé