Sylvia

 

    Twilight este un film aparut in 2008  care deja a ajuns la a treia parte 🙂 o poveste mai interesanta , draguta desi nu extrem de originala care prezinta iubirea magica, fierbinte si inocenta dintre o tanara  Kristin Stewart   ( Isabella Swan in film ) tanara si in realitate la timpul filmarilor , 18 ani,   care se indragosteste nebuneste de frumosul vampir Robert Pattinson ( Edward Cullen in film ) tinerel si dumnealui pe la 22 de ani  in timpul filmarilor.

     Trebuie sa recunosc ca am vazut filmul abia saptamana trecuta, nu prea sunt fan al filmelor la moda 🙂 dar pasiunea mea de cinefil nu m-a lasat sa treaca nevazut un film de care am tot auzind vorbindu-se asa ca am cumparat filmul.  Daca tot ma confesez trebuie sa va spun ca mi-a placut asa mult….ca dupa ce l-am vazut am plecat in oras sa ii caut continuarea 🙂 pe care am  vazut-o si m-a dezamagit putin ca si orice parte a doua de la ceva ce iti place mult.

     Am stat  apoi si am analizat putin filmul si altfel, puteam sa jur ca este facut de o femeie ( Catherine Hardwicke ) fara sa ii citesc genericul, cine  a scris  romanul….aici nu puteam sa jur dar pana la urma am verificat si e tot o femeie 🙂  Stephenie Meyer ( pe la 36 de ani ) sigur cu gandul la anii de liceu si ea.  Filmul este extrem de atent la detalii sentimentale,  daca cei care au mers in prima zi ( filmul a avut incasari de 35 milioane dolari la inceput ) au mers pentru ca  era un film nou cu vampiri si personajele principale foarte tinere si frumoase, cei care au mers  mai apoi … la recomanadarile primilor sau au mers sa revada filmul …au mers cuceriti de realizare, de idee de  senzatia primei iubiri din liceu transpusa atat de frumos in film.

     Ideea filmului e una interesanta tanara Bella se indragosteste de tanarul Edward Cullen  liceeni  fiind amandoi , desi  descopera ca acesta e vampir ( unul mai special, vegetarian pentru specie, care se hraneste doar cu sangele animalelor  🙂 )  si se indragosteste nu neaparat pentru ca arata bine…este si ea la randul ei   frumoasa si curtata, ci pentru ca tanarul vampir stie sa o cucereasca ca nimeni altul, cu un aer de mister, de protectie, de tensiune a neprevazutului…. o plimba cu viteza vantului 🙂 o urca in varful brazilor din munti si ii pune valea la picioare …. ii este mereu  alaturi sau in gand ca nimeni altul. Stie sa o priveasca adanc si sa o sarute intens , desi filmul in sine este sarac la asemenea faze ….tocmai lipsa lor incita si le face mai intense ( din nou se simte regizorul femeie ) .

     Concluzia mea dupa ce am vazut acest film a fost ca a surprins exact si profund latura femeii , unica in felul ei.  Suntem atat de insetate de iubire in adancul si profundul ei sens adesea neinteles de barbati …incat am fi in stare sa ne indragostim si sa iubim nebuneste si un vampir….oricat de ciudat ar suna….daca acesta ar fi singurul care as stii sa ne ofere asta.  Spun asta pentru  ca vazand filmul  am inteles perfect ideea transmisa  si ca regizoarea are dreptate 🙂 si pentru  ca ma intrebam: ” daca eu as fi cunoscut un vampir asa seducator in Liceu ? ” cu toate calitatile pe care le visam atunci ….probabil m-as fi indragostit de el  🙂 .

     Va las pe voi sa spuneti daca concluzia este  amuzanta sau nu, daca este adevarata sau nu ….dupa ce vedeti filmul. Ideea este clara si eterna : iubim nu  neaparat  barbatul ci  iubirea care stie sa ne-o arate …si daca este vampir…asta e…. nimeni nu e perfect 🙂 oricum trebuie sa fii femeie ca sa intelegi acest lucru  🙂  la cat de bizar suna.

       Vedeti filmul ca sigur o sa va placa si o sa vedeti si partea a doua pentru ca ati vazut deja partea intai si veti merge si la treia pentru ca e deja in cinematografe ….si veti zambi si va veti aminti de anii de Liceu , de acea tinerete cand totul era posibil, chiar si iubirea unui vampir.