Sylvia

    Am facut acest tort de ceva vreme dar nu am reusit sa ilpostez pana acum.

   Reteta am luat-o de la Cristina din blogul ei  ma tentau tare torturile ei diplomat .

   Am facut 2 tortulete mici asa ca aceasta cantitate este sau pentru 2 tortulete mici sau unul mare : 20 g gelatina ( eu am pus foi ), 5 oua, 1 cutie compot ananas,o portocala, un kiwi, 1/2 l lapte, 1 lingura faina , 300 g zahar ,500 g frisca ( eu am facut-o din smantana grasa) ,o mana de stafide am adaugat eu,1 pachet mare de piscoturi.

  Preparare : Am lasat  gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15-20 de minute conform indicatiilor de pe cutie.Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand cu grija cu un tel ca sa nu se lege de vas.Cand se ingroasa se ia de pe foc si dupa ce se raceste putin  se adauga gelatina. Cand este abia calduta se pot adauga  albusurile batute spuma si se pune la racit. Se mai amesteca din cand in cand. Cand e foarte bine racita crema (in frigider), se adauga frisca batuta spuma tare si stafidele  :

 

tort diplomat crema

   

     Pentru montajul tortului procedam in felul urmator : Intr-o cratita mai adanca asezam un strat de  folie trasparenta care sa acopere in intregime peretii vasului. Apoi decoram fundul vasului cu fructe decupate si peretii acestuia cu piscoturi trecute o secunda prin compot de ananas :

 

tort diplomat

 

       Turnam apoi crema in tort si acoperim cu un capac de piscoturi :

 

tort diplomat 2

 

              Se lasa fa frigider minim12 ore. Apoi il scoatem din vas asezand un platou sub el si intorcand vasul.

 

tort diplomat 3

 

   A fost excelent, o reteta super lejera si delicioasa,o sa o repet cu siguranta :

 

tort diplomat final