Sylvia

 

     Este un desert usor de realizat si indragit de noi.

     Avem nevoie pentru umplutura  de : 500 grame de branza de vaci, o lingurita scortisoara, 3 pliculete de zahar vanilat, un galbenus de ou, 2 linguri de smantana grasa, o mana de stafide fierte in lapte . Amestecam intr-un bol branza de vaci cu zaharul,  galbenusul si smantana :

 

tort clatite 1

 

           Dupa ce este omogenizata compozitia adaugam scortisoara si stafidele si amestecam pana ce obtinem o crema groasa :

 

tort clatite 2

 

          Pentru clatite am facut reteta postat de mine la Clatite perfecte http://bucataria-sylviei.ro/clatite-perfecte/  luata de pe blogul ” Invat sa gatesc ” doar ca am dublat cantitatile .   Avem nevoie de  : 500 ml lapte, 120 grame de unt , 6oua, 250grame faina pentru patiserie, 40 grame zahar, 4-6  linguri ulei floarea soarelui, arome in functie de preferinta ( vanilie, migdale, coniac, coaja de portocala, esenta de portocale).

         Preparare:  Se incalzeste laptele cu untul amestecandu-se incet pana la topirea completa a untului. Intr-un bol mare se amesteca ouale cu zaharul si cu faina, facandu-se o pasta omogena. Se toarna apoi laptele caldut si  se omogenizeaza bine, la sfarsit se adauga aromele in functie de preferinte. Am copt clatitele in tigaia peste care treceam inainte cu un servetel imbibat in ulei si peste fiecare clatita pusa pe platou punem  cate o lingura din crema de branza de vaci si intindem bine in strat subtire :

 

tort de clatite  3

          

        La sfarsit se toarna peste tort in functie de preferinte crema de ciocolata, glazura de ciocolata alba, dulceata de fructe de padure…ce preferati . Eu am ales varianta cu dulceata de fructe de padure   si am pudrat cu putin zahar :

 

tort de clatite 4

 

 

        Se serveste cald , eu dupa aceea incalzesc feliile individual taiate la cuptorul cu microunde. Va servesc cu o portie pentru a va convinge sa faceti reteta  🙂  :

 

tort de clatite 5