Sylvia

Am gasit aceasta reteta :tort-3

Mi-am zis ca e o reteta perfecta pt o duminica torida de vara si m-am pus la treaba  .

Pentru blat avem nevoi de : 125 grame de unt moale, 125 grame de zahar, 1 plic zahar vanilat, 4 oua, 150 faina pentru patiserie, 1 lingurita praf de copt, 4 linguri lapte, sare, 200 grame zahar pudra, 50 de grame fulgi migdale.

Pentru crema avem nevoie de :  6 foi de gelatina ( 10 grame gelatina granulata), 250 grame de mascarpone,  100 grame iaurt de zmeura, 1 lamaie, 400 grame coacaze rosii, 200 ml frisca.

Preparare : Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se separa ouale. Se bate untul cu zaharul tos si zaharul vanilat; se inglobeaza galbenusurile, urmate de lapte si de faina amestecata cu praful de copt . Jumatate din compozitie ( iese o pasta destul de consistenta )  se aseaza in forma de tort unsa ( cu diagonala de 26 cm)  si se coace 15 minute.

Se bat intre timp albusurile cu sare si zahar pudra; jumatate din cantitatea de bezea se toarna pe blatul copt 15 minute. Se presara 1/2 din cantitatea de fistic si se mai coace 15 minute. Se scoate apoi din cuptor, se desprinde din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie. La fel se coace si al doilea blat.

Se inmoaie gelatina. Se amesteca intr-un bol mai mare mascarpone cu iaurt, zaharul si coaja rasa de lamaie.Se dizolva gelatina la foc moale si se  inglobeaza in crema. Cand aceasta incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta si boabele de coacaze.

Se aseaza inelul formei imprejurul primului blat; se aseaza crema apoi al doilea blat; se da tortul la frigider pentru 2 ore. Se desprinde inelul formei si se decoreaza tortul cu coacaze.

tort-1

Nu este un tort foarte usor de facut dar merita efortul….va ofer cu drag o felie pentru a va tenta !

tort-2