Sylvia

     Nu se putea sa stau in aceasta vacanta in Romania fara sa gust aceste bunatati culinare romanesti, care au alt gust aici, poate si din cauza preparatelor de aici sau poate pentru ca sunt facute si degustate….acasa.

    Mama avea pastrata la congelator niste carne de miel, special pentru a prepara aceasta mancare, am preparat-o rapid si a iesit deosebit de gustoasa, insotita binenteles de nelipsita mamaliguta fierbinte si de castravetii murati de vara, lasati la murat doar cateva zile.

    Avem nevoie de aproximativ 1 kg de carne de miel, 2 linguri de ulei, o ceapa mare, cativa cartofi, boia, sare, piper, putin delikat de legume, patrunjel,  50 ml lapte, o lingurita de faina.

tocanita miel

   

     Se pune ceapa tocata marunt la calit pe foc  mic in uleiul incins si dupa 5 minute adaugam boia si punem bucatile de carne.  Mai  lasam cateva minute pe foc mic sa se rumeneasca si carnea si apoi condimentam cu sare, piper, putin delikat si adaugam apa clocotita cat sa treaca peste carne si lasam sa fiarba innabusit la foc mic pentru 20 de minute:

tocanita 2

 

     Completam din cand in cand cu putina apa clocotita daca scade apa si dupa 20 de minute adaugam cartofii taiati cubulete si mai lasam sa fiarba 15 minute . Daca nu este carnea de miel foarte frageda lasam sa farba mai mult inainte de a pune cartofii, trebuie sa fie aproape fiarta cand punem cartofii.  Intr-un bol amestecam o lingurita de faina cu 50 ml de apa rece si 50 ml de lapte si adaugam peste tocanita lasand sa clocoteasca cateva minute . Se serveste cu mamaliguta fierbinte, cu patrunjel proaspat tocat marunt presat peste ea si insotita de muraturile preferate.

 

tocanita 3