Sylvia

 

Ce inseamna pentru voi zilele de weekend ?  Zilele de we sunt mereu pentru mine echivalent de timp petrecut mai mult cu familia si prietenii,  clipe de rasfat cu un brunch tarziu, o carte buna citita pe canapea,  o lunga partida de scrabble sau de Mario wii cu fiul meu 🙂 , o drumetie daca timpul ne permite ….

Va prezint astazi niste tartine calde delicioase si usor de facut, dupa reteta invatata de la profesorul meu de cuisine la Scoala de bucatari, nu voi spune ca sunt dietetice sau hipocalorice 🙂 ci ca sunt delicioase si excelente pentru un brunch de we, puteti sa le adaptati si sa faceti cu ce aveti in frigider.

Avem nevoie de : bagheta  ( poate sa fie si mai veche ) taiata in doua si apoi portionata in  bucati de 10 cm, smantana lejera, mustar , branza rasa fondanta, rondele de legume ( ardei , ceapa verde), rondele de chorizo sau ceva similar, somon afumat.

Se incinge cuptorul cu grill cu tot la 200 de grade. Painea se tartineaza cu un strat de smantana, apoi o pelicula subtire de mustar, putina branza rasa, legume, apoi chorizo sau somon si iar cateva legume. Lasati imaginatia sa jongleze, faceti tartinele cu ce aveti prin frigider sunt bune cu orice si numai cu legume sunt foarte bune.

Se pun pe o tava in cuptor pentru cateva minute pana se incinge totul bine si se topeste branza. Se servesc calde cu cafea firbinte si ceva dulce in completare.   Sunt excelente, crocante si moi la interior in acelasi timp, cu un contrast puternic intre dulceata smantanii si mustar…o sa va indragostiti de ele 🙂  Va doresc pofta buna si we frumos !