Sylvia

  Este o tarta execelenta cu mere sau alte fructe, numele ii vine de la sortimentul de zaharul brun inchis  “vergeoise” .

  Eu am facut-o de data asta cu mere, este dupa parerea mea cea mai legeja si aromata asa,  puteti sa inlocuiti cu alte fructe .

 Avem nevoie de un aluat sfaramacios , de data asta l-am facut de casa din 250 grame faina, 125 grame de unt, un ou si 3 linguri de zahar. Se amesteca bine aluatul pana se formeaza o bula care se tine la frigider minim 30 minute :

 

tarte vengeoise

 

  Pentru tarta avem vevoie de 4-5 mere curatate si taiate felii, 2 oua, o lingura smantana, 100 grame de zahar brun, 30 grame unt, cateva linguri zahar brun .

  Se intinde o foaie de tarta si se aseaza in tava tapetata  cu unt, peste foaie punem ouale batute cu zahar si smantana. Aranjam apoi feliile de mere, turnam peste ele cateva linguri de zahar brun si cateva felii de unt :

 

raete vengoise 1

 

     Se coace in cuptorul preincalzit la 210 grade primele 15 min apoi 15-25 minute pe 180 de grade. Este o tarta lejera si delicioasa , una din preferatele mele :

 

tarte vengeoise final