Sylvia

De cateva zile incerc sa imi gasesc timpul necesar pentru a posta aceasta reteta, se pare ca in sfarsit reusesc. Am facut  saptamana trecuta aceasta tarta care mi s-a parut deosebita, cu un gust foarte proaspat si lejer, perfecta  pentru o dupa-amiaza torida de vara.

Ingrediente : o foaie de tarta, o cutie de mascarpone de 250 grame, o cutie de branza ricotta de 250 grame, 100 grame zahar, 3 oua, fructe in functie de preferinte, eu am facut de aceasta data cu un amestec de caise, piersici si coacaze.

Preparare :  pregatim foaie de tarta asezand-o in tava cu tot cu hartia de copt si o intepam cu furculita din loc in loc ca sa nu se ridice in tava la copt :

tarta cu fructe

Intr-un bol mare pregatim crema, amestecand usor crema mascarpone, cu branza ricotta si cu 100 de grame de zahar. Dupa ce s-a omogenizat compotitia se adauga rand pe rand cate un ou intreg pana se incorporeaza si cele trei oua. Se pun deasupra fructele in functie de preferinte si inspiratie, eu eram  cam grabita  :

tarta cu fructe1

Se  coace  in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 de grade, timp de  35-40 de minute pana se leaga bine crema. Pentru a se evita arderea ei se pune o tava de protectie  la un etaj inferior al cuptorului . Cu siguranta ca voi repeta aceasta reteta si cu alta combinatie de fructe, e o reteta usor de preparat si merita incercata !

tarta cu fructe2