Sylvia

 

    M-am bucurat ieri ca am gasit capsuni , poate nu au ei chiar gustul de vara dar…parca nici vara nu mai au asa gust bun asa ca m-am obisnuit cu capsunii zilelor noastre si nu fac  mofturi. Ma si gandeam ca voi face o tarta cu ei, in ton si cu sarbatoarea de azi.

    Pentru o tarta avem nevoie de o foaie de tarta ( eu am folosit cumparata de data asta ca eram in graba)  cand o fac eu o fac cu 200 grame de faina, 100 grame de unt, 2 linguri de zahar si un galbenus de ou.

   Pentru crema : 1/2 l lapte, 4 galbenusuri, 140 grame zahar, un baton vanilie ( sau esenta)  , 50 grame de faina.

    Intindem foaia de tarta intr-o tava rotunda si o intepam din loc in loc cu o furculita sa nu se ridice la copt  :

tarta capsuni

 

      Coacem tarta la 200 grade timp de 10 minute si apoi scadem temperatura la 180 grade si o mai lasam 10-15 minute . Intre timp pregatim crema. Intr-un vas mai mare mixam galbenusurile de ou cu zaharul pana isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina si subtiem cu laptele caldut amestecat cu vanilia.  Punem vasul pe foc minim si amestecam mereu cu un tel rotund pana clocoteste, atunci cand clocoteste si se ingroasa crema luam de pe foc si mai amestecam incet pana se raceste sa nu faca cocoloase.

tarta capsuni 1

    

       Cand este calduta crema o turnam peste foaia de tarta si pregatim capsunii . Eu i-am spalat bine si i-am lasat la uscat am curatat coditele si i-am taiat in 2 bucati pe fiecare. Garnisim tarta dupa inspiratie mie imi place cu multi capsuni asa ca nu ii tai feliute mai subtiri:

tarta capsuni 3

 

    Turnam peste o glazura transparenta rosie si dam tarta la rece….pentru cat timp rezistam 🙂

tarta final