Sylvia

 tajine pui3

    De cand mi-am luat vasul am mai testat ceva retete dar nu am reusit sa postez 🙂   din lipsa de timp, ca idee asa cum va spuneam la alte retete prefer mancarea facuta la cuptor pentru ca mi se  pare simplu de facut, mai  aromata si aspectuasa si  nu trebuie supravegheata tot timpul.

    Pentru  tajine de pui cu masline avem nevoie de un pui de casa , puiul fermier de aici din Franta :

 

tajine pui

 

      In plus mai avem nevoie de o mana  de masline negre, cateva   tije de telina taiate bucati de 2-3 cm, un morcov taiat bucatele, o lingura de ulei de masline, sare, piper, o lingurita de curcuma,  o lingurita de condiment Raz el Hanout ( un condiment specific care are il compozitie curcuma, chimen, sare, fenicul, coriandru, ardei, usturoi, ghimbir ), o lingurita boia, 100 ml vin si o canita de apa  ( pentru ca puiul acesta se fierbe mai greu ) .

      Preparare: decupam  puiul spalat si uscat  in bucati potrivite ca marime, pe care le condimentam cu sare, piper, curcuma, boia si Raz el Hanout  si boia si il asezam in vasul de tajine. Peste el asezam maslinele, morcovul si bucatile de telina si  si turnam un amestec facut din o lingura de ulei de masline , vin si apa in cantitatile precizate  :

 

tajine de pui 1

 

 

    II asezam capacul si este gata pentru a lua drumul spre cuptor :

 

tajine pui 2

     L-am lasat in cuptorul preincins 45  de minute cu  capacul pe vas la 210 grade si inca 15 minute fara capac la 190 de grade.   Apa a scazut si puiul s-a rumenit foarte  bine, a fost extrem de aromat :

 

tajine pui3

       A fost un pranz excelent , carnea a fost foarte frageda. Eu las bucatile de pui cu piele atunci cand le fac la cuptor dar o inlatur cand mancam, e un depozit prea mare de colesterol si grasime chiar daca pare foarte buna .  Am servit puiul cu un piure de cartofi se poate face orice garnitura la el. Daca nu aveti vas de tajine eu zic ca reteta merita testta in vasul roman de lut sau alt vad de lut pentru cuptor  :

 

tajine pui final