Sylvia

 

  Pentru ca a fost seara de mancare chinezeasca am ales sa fac taietei de orez cu pui si legume, adaptat la ce am gasit prin casa.

   Avem nevoie pentru 2 portii de : 50 grame de taietei de orez,  100 grame piept de pui taiat cubulete, 2 cepe mici echalote taiete solzisori, cateva ciuperci negre chinezesti si ciuperci aromate chinezesti, o treime de zuchinni ( dovlecel verde) , o lingura ulei de masline, o lingura de sos de soya, un varf de cutit de pudra de ardei iute, putin ghimbir macinat,  sare, piper .

   Pregatim ingredientele , taiem legumele si puiul cubulete. Ciupercile le-am avut uscate si le-am rehidratat cu apa fierbinte :

 

taietei cu legume

  

    Am calit puiul, ceapa si ciupercile in ulei de masline pret de cateva minute apoi am adaugat sosul de soya si condimentele si o canita de apa si am lasat sa fiarba la foc mic.

 

taietei cu leg 1

 

Dupa 10 minute am adaugat si zuchinni si l-am mai lasat 2 minute.   Am adaugat apoi taieteii de  orez fierti separat , am amestecat cu grija si am mai lasat 1-2 minute la foc mic:

 

taietei cu leg 2

 

     Sunt exceleti atat calzi cat si reci,  super aromati si lejeri. Puteti sa adaptati reteta cu ce aveti la indemana :

 

taietei cu leg final