Sylvia

 

        Pentru astazi a fost la carbohidrati taietei chinezesti cu legume.

       Am folosit  40 de grame de taietei chinezesti  ( au fost suficienti)  am pus un roll din acela mic, un sfert de zucchini taiat bastonase, un manunchi mic de brocoli, un morcov mediu taiat bastonase, o bucata mica de ardei rosu ( 50 de grame am cantarit eu ) taiat patratele, o lingura ulei de masline, putin ghimbir, o lingura de soia, un fir mic ulei de susan (este extrem de puteric si aromat ) , sare, piper, amestec de condimente chinezesti.

       Intrun wok punem uleiul la incins si apoi adaugam in prima etapa morcovul si ardeiul rosu condimentam si adaugam 50 ml apa si lasam sa fiarba innabusit pret de 3-4 minute apoi adaugam zucchinni si brocoli si mai lasam cateva minute, sa fie facute legumele al dente. Focul trebuie sa fie dat pe minim  sa se patrunda bine legumele.

 

taietei chinezesti cu legume

 

           Cand sunt facute legumele, adaugam lingura de soia si uleiul de susan si amestecam bine. Punem taieteii chinezesti fierti in prealabil si taiati si ii mai lasam un minut impreuna cu legumele, amestecand incet cu o spatula. Se servesc atat calzi cat si reci sunt excelenti si de la frigider :

 

taietei cu legume final