Sylvia

 

    Nu cred ca trece o saptamana sa nu mananc macar de doua ori mancare chinezeasca, imi place ca se face repede este super aromata si sanatoasa si daca nu stiu ce sa gatesc o data prima idee care imi vine este : mancare chinezeasca.

    Am facut ultima data acest fel de mancare pentru care avem nevoie de : un piept de pui, 2 ciuperci champinion, cateva ciuperci aromate chinezesti, cateva champinioane negre chinezesti  ( acestea se gasesc de obicei ucate si se rehidrateaza).  Daca nu le gasiti puteti sa inlocuiti cu alte tipuri de ciuperci . Mai avem nevoie de : 100 de grame de taietei chinezesti, sare, un varf de cutit de ardei iuti uscati si maruntiti, de 2 linguri de sos de soia,  de  o lingurita de ghimbir ras proaspat sau pudra uscata daca nu aveti proaspat, o ligura de sos dulce acrisor, 2 linguri de ulei ( de masline am pus eu data asta), cateva fasii de ardei rosu .

     Preparare : rehidratam ciupercile chinezesti in 200 ml de apa  fierbinte, eu le pun  cu apa calduta 2 minute la microunde ,asa arata dupa ce s-au rehidratat :

 

taietei cu pui

 

      Intr-un wok sau tigaie mai inalta punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam pieptul de pui taiat cubulete mai mari , il condimentam si il lasam pret de cateva minute pana se albeste si se patrunde incet. Adaugam apoi ciupercile feliate, apa in care am hidratat ciupercile chinezesti, punem sosul de soia si ghimbirul  si ardeiul iute si lasam la foc mic 10 minute adaugand spre final cateva felii subtiri de ardei rosu sa dam putina culoare . 

 

taietei cu pui 1

 

      Dupa zece minute gustam si mai agaugam condimete daca trebuie, punem sosul dulce acrisor care se combina foarte bine cu celelalte arome si adaugam taieteii chinezesti fierti  separat  :

 

taietei cu pui 2

 

       Amestecam bine cu o spatula si mai lasam pe foc un minut -doua sa se patrunda si taieteii de arome. Sunt excelenti si calzi si reci, preferatii mei din oferta bucatariei chinezesti :

 

taietei cu pui final