Sylvia

    

          Iubesc bucataria chinezeasca, este plina de traditii, culoare, arome si gusturi. Se intalneste  adesea sarat cu dulce, picant cu aroma florilor de portocale….este o mancare care te incarca energetic si este intotdeauna usor de digerat.  Am o multime de retete si pe masura ce timpul imi permite o sa va impartasesc cat mai multe dintre ele. Pentru astazi  taietei chinezesti cu pui, zuicchini si ardei rosu.

        Avem nevoie petru 4 portii de 250 grame de taietei chinezesti, un zucchini mediu, un ardei rosu mare , 300 grame de piept de pui taiat cubutete, o lingura ulei de masline, sare,piper, ghimbir pudra, o lingura sos soya, cateva picaturi de ulei de susan, eu mai folosesc un amestec de condimente pentru mancarurile chinezesti ce are ghimbir si coriandru, boia  si piper alb, scortisoara, cuisoare.

       Pregatim pieptul de pui, il spalam si curatam de grasime si il taiem cubulete mici :

taietei chinezesti 1

 

         Ardeiul rosu il taiem fasii lungi si zucchini lamele late , lungi de 3-4 cm.Intr-un wok calim pieptul de pui intr-o lingura de ulei de masline, cand ia culoare alba adaugam condimentele si legumele si punem o lingura de sos de soya  si lasam la foc mic in jur de 7 minute. Legumele trebuie sa ramana al dente si sa nu fie prea fierte.

taietei chinezeti 2

 

 

          Cu un minut inainte de a fi gata adaugam taieteii chinezesti storsi de apa si taiati in prealabil. Mai condimentam daca este cazul si adaugam cateva picaturi de ulei de susan. Se servesc fierbinti si sunt buni si reci, serviti a doua zi dupa ce au fost tinuti la frigider. Este o reteta usoara si  delicioasa.

taietei chinezeti