Sylvia

 

          Este o reteta extraordinar de usor de preparat si de gustoasa. Eu am pus de aceasta data un thuchinni, o jumatate de ardei rosu, 2 ciuperci negre chinezesti, 3 ciuperci champinion proaspete, 50 grame de taietei chinezesti, o lingura ulei masline, condimente.

         In general la mancarea chinezeasca cu taietei cam astea sunt condimentele pe care le folosesc : sos soya, pasta de ardei iute, sos de stridii ( nu intotdeauna )  da un gust aparte si incheaga sosul foarte bine, ghimbir pudra ( se poate folosi si crud ras), amestec de 5 condimente .

 

condimente chinezesti

 

          Pentru aceasta mancare am taiat  in feliute late si inguste un  zucchini/dovlecel, ardeiul l-am taiat fasii subtiri, ciupercile felii transversale. Intr-un wok incingem bine o lingura ulei de masline si adaugam legumele. Hidratam cu apa clocotita ciupercile negre chinezesti si le taiem fasii subtiri :

 

ciuperci negre

 

 

         Lasam legumele la foc mediu apoi si punem o jumatate de lingurita de ghimbir, o jumatate de lingurita din amestecul de 5 condimente, o lingura sos soya, un varf de cutit de pasta de ardei iute ( e foarte iute, daca va place mai picant mai puteti adauga la sfarsit ) , sare dupa gust. Amestecam cu o statula din cand in cand si le lasam pe foc cam 7 minute :

 

taietei cu legume chinezesti 3

 

 

          La sfarsit mai gustam si adaugam condimente daca este cazul si punem putin sos de stridii ( atentie e foarte sarat ) .  Punem peste legume taieteii chinezesti fierti separat si mai amestecam un minut. Se servesc atat calzi cat si reci sunt la fel de buni si se pot pastra si la frigider pentru a doua zi. Daca nu gasiti ciuperci negre puteti sa faceti si fara, puteti sa schimbati si legumele in functie de preferinte :

 

taietei cu legume final 2

 

         Pe aceeasi reteta am facut alta data taietei chinezesti cu morcov, thuchinni, bambus si ciuperci negre .

 

taietei chinezesti cu legume 2