Sylvia

 

Ieri  seara  am avut invitati si a fost seara de mancare chinezeasca 🙂 la noi este mereu macar o data pe saptamana plus ca mai fac eu adesea la repezeala cate o supa chinezeasca atunci cand nu stiu ce sa fac repede ceva de pranz . Cu ocazia asta mi-am amintit ca nu postasem ultima reteta de taietei chinezesti  cu creveti asa ca vin repede si fara prea multa vorbarie cu detalii.

Avem nevoie pentru 2 portii de : 200 grame de creveti proaspeti decorticati, 10 cm de praz taiat fasii subiri, o mana de fasole verde plata, cateva ciuperci ( eu am pus negre chinezesti, folositi de care aveti la indemana ), o lingura de ulei de masline, optional un fir de ulei de susan, sos soia, ghimbir pudra sau ras, pasta de ardei iute, 2 role mici de taietei chinezesti fierti conform indicatiilor de pe pachet.

Preparare: Se calesc in putin ulei de masline, crevetii cu fasolea verde si prazul :

 

Adaugam apoi putin sos soia, ghimbir si ciupercile ( ale mele au fost rehidratate si am adaugat si putina apa in care au fost puse la rehidratare) si un fir de apa si pasta de ardei iute in functie de gust. Le lasam la foc mic pret de 5-8 minute amestecand din cand in cand. Dupa ce sunt facute dar legumele fasolea ramasa totusi putin crocanta adaugam taieteii fierti in prealabil :

 

Se amesteca bine cu o spatula pana la omogenizarea completa si se mai adauga sos de soia si ghimbir dupa gust. Eu am mai strecurat si un fir de ulei de susan :

 

Sunt execelenti atat calzi cat si reci, e una din mancarurile mele preferate indiferent de combinatie si ora 🙂 :