Sylvia

 

       Daca tot sunt in mare dispozitie cu mancarea chinezeasca  va pun aceasta reteta facuta ieri la mare repezeala.

      Avem nevoie de  100  grame de taietei chinezesti, 200 grame de bambus, o jumatate de morcov taiat bastonase, 2 ciuperci aromate  chinezesti rehidratate ( se pot inlocui si cu alte tipuri de ciuperci ) taiate felii ,  o lingura ulei de masline, o lingurita de amestec de  5 condimente , un varf de cutit de ardei iute maruntit, o lingura de sos de soya si o lingurita de sos de scoici/stridii.

      Preparare : intr-un wok punem uleiul la incins si adaugam legumele, punem condimentele si sosurile si lasam la foc mic pret de cateva minute :

 

taietei chinezesti cu bambus

 

        Cand sunt legumele aproape facute adaugam taieteii chinezesti fierti in prealabil si amestecam cu grija cu o spatula. Mai lasam  2-3 minute sa se patrunga si taieteii de arome :

 

taietei cu bambus 1

 

          Dupa ce s-au omogenizat bine, mai gustam si condimentam daca este cazul si  oprim focul. Sunt execelenti atat calzi cat si reci, eu si de data asta am pus prea mult ardei iute 🙂  

 

taietei cu bambus final