Sylvia

 

 

   Asa cum v-am promis am inceput degustarea de noi sortimente de  peste, in fiecare saptamana cumpar un peste din care nu am mai mancat si experimentez arome noi, saptamana acesata a fost tacaud  un peste marin ce se gaseste in apele  adanci ale Atlanticului, foarte aromat si bun, fara multe oase, inrudit cu morunul ( zicea dictionarul in care m-am uitat daca se traduce cumva in limba romana 🙂 )

   Avem nevoie deci de trei bucati de tacaud ( puteti sa il inlocuiti cu alt peste marin daca nu gasiti ) , o lingura de ulei de masline, 50 ml apa, 50 ml vin alb, o lingura pasta de ardei rosii ( eu o fac de casa )  o rosie decojita maruntita, sare, piper proaspat macinat,un amestec de ierburi uscate facut de mine special pentru preparatele de peste care contine 1/3 marar uscat cu tot cu crengute,  2/3 cimbru uscat si in plus cateva foi de dafin.

  Preparare: spalam, curatam si uscam pestele si il asezam intr-un vas termorezistent :

 

    Turnam peste el amestecul facut din apa, ulei, vin si restul condimentelor si presaram la sfarsit ierburile aromate :

 

     Se da la cuptorul preincalzit la 220 de grade si se lasa la temperatura aceasta 20 minute apoi scadem putin temperatura si mai lasam cateva minute sa mai scada sosul, timpii de preparare trebuie sa fie adaptati in functie de cuptorul fiecaruia.

 

     Am servit pestele cu o garnitura de orez,  vroiam ceva neutru ca sa pot identifica bine aroma pestelui. Sincer am fost foarte multumita de el, atat de textura cat si de aroma, un peste aromat si lejer, usor de digerat….cu siguranta ca o sa il mai vedeti in farfuriile mele :