Sylvia

 

M-am indragostit de ceva vreme de bucataria asiatica, plina de arome, texturi si preparate extrem de sanatoase. Pentru mine bucataria chineazasca si cea japoneza inseamna culoare, inseamna arome indraznete , inseamna micile bulete wonton, pasta miso, ghimbirul proaspat…

Va prezint asta o supa wonton simplu de realizat si extrem de aromata , o puteti face in orice varianta eu pentru ca am avut bulete wonton cu creveti am facut-o cu fructe de mare .

Avem nevoie de : 250-300 ml fond de peste, putina pasta miso, putin sos soya, ghimbir proaspat ras,un fir de ulei de susan, un catel de usturoi zdrobit, putin ardei iute, ceapa verde si cateva fructe de mare eu am pus crevete si scoici.

Preparare: in fondul de peste se adauga soia, pasta miso, usturoiul zdrobit, ghimbirul si se lasa sa clocoteasca pret de 5 minute. Se adauga apoi bulete de wonton ( se cumpara la raionul congelate in magazinele chinezesti sau se fac de cea din aluat de ravioli chinezesti o sa va dau reteta) , crevete si scoicile. Dupa 2-3 minute se ia de pe foc si se adauga ceapa verde si ardei iute si un fir de ulei de susan.

In mai putin de 10 minute avem o supa aburinda extraordinar de aromata si sanatoasa….puteti sa inlocuiti sau sa adaugati condimente, nu existe limite decat ceva impuse de noi : nici in bucatarie nici in viata ­čÖé ┬áva doresc pofta mare :