Sylvia

Va propun o supa pe cat de simpla pe atat de aromata cu miso, care este o pasta fermentata foarte sarata facuta pe baza de soia, sare de mare, orz sau grau si uneori un ferment de orez parfumat cu ciuperci . Fermentatia aceste paste poate dura de la cateva saptamani pana la cativa ani, este benefica pentru sanatate si radacinile ei se trag din China, in Japonia a fost introdusu in secolul VII dar mai multe despre aceasta pasta o sa va vorbesc intr-un articol separat.
Pentru supa avem nevoie de : taietei japonezi ( sunt foarte asemanatori la forma cu taieteii chinezesti ), 150 grame de piept de pui taiat fasii, o jumatate de ardei rosu si o jumatate de morcov taiat bastonase fine, o ciuperca uscata shitake rehidratata bine prealabil, o lingura de sos de soia, pasta fermentata miso, ghimbir proaspat ras sau pudra ( eu am folosit pudra, am impresia ca aroma e mai subtila si mai uniforma ) , o lingura de ulei de arahide.
Preparare : se calesc la foc mediu fasiile de pui in uleiul de arahide, se adauga fasiile de ciuperci si se toarna 1 litru de bouillon ( supa clare) de legume (sau de pui ) . Se lasa sa clocoteasca pret de 10 minute si se adauga fasiile de morcov si de ardei, se condimenteaza cu soia, ghimbir si miso si se lasa la fiert 6-8 minute cat sa ramana legumele usor crocante. Cu trei minute inainte de final adaugam taietei japonezi ( timpul poate varia in functie de taietei, respectati indicatiile de pe pachet ). La sfarsit se mai asezoneaza dupa gust ( sare n nici un caz nu trebuie sa puneti) eventual un varf de cutit de pasta de aredi iute. Se serveste calda decorata cu cateva rondele de ceapa verde, va doresc pofta buna !