Sylvia

 

Va prezint o reteta pe cat de simpla pe atat de aromata , perfecta pentru zilele de iarna ce urmeaza.

Avem nevoie de : 2 litri de fond/supa de pui, 2 morcovi, putin ulei de masline, o ceapa alba, 2 tije de telina, un ardei rosu, o cutie de boabe de fasole alba, o mana de boabe de mazare, sare, piper, putin cascaval afumat ( pecorino am pus eu ) , busuioc , usturoi .

Preparare : se curata si toaca marunt morcovul, ceapa, ardeiul si telina verde. Intr-o caserola de inox / oala mai mica cu maner  se pune putin ulei de masline si se adauga legumele si sare de mare . Se lasa se se inmoaie pret de cateva minute la foc mic si apoi se adauga fondul/supa de pui si usturoiul tocat fin. Se lasa sa clocoteasca la foc mic pret de cateva minute dupa care se adauga mazarea verde si fasolea boabe. Dupa 2 minute se stinge focul, se finalizeaza asezonarea cu sare si piper dupa gust, se adauga busuiocul tocat fin ( eu l-am mixat cu putin ulei de masline si il conserv asa la rece ) .

Se serveste fierbinte cu putin cascaval ras si eventual crutoane.  Se face extrem de repede si este o supa lejera si aromata . Va doresc pofta buna !