Sylvia

supa imperiala final

¬† Am vazut de mai multe ori aceasta supa si mereu ma fascina apoi vazand ca e putin mai complicat de o facaut amanam ūüôā dar ultima data am vazut-o facuta de Nadina¬† :http://www.bucataras.ro/retete/9464/supa-cu-galuste-imperiale.html¬†¬†¬†¬† pe www.bucataras.ro si m-am decis sa o fac.

    Avem nevoie de : o pulpa de curcan, zarzavaturi pentru supa : telina, pastranac, morcov, ardei, ceapa, sare piper si cateva tije de telina si 2 cuburi de legume facute de mine  am mai pus eu :

 

supa imperiala

 

    Pentru galuscute eu am pus : 3 oua, 50 grame de unt, 50 grame de faina, 50 grame de gris si 50 de grame de parmesan. Eu am adaugat un varf de cutit de bicarbonat dupa reteta mamei ca sa fiu sigura ca ies pufoase . Daca faceti cantitate mare de supa dublati cantitatile.

supa imperiala 2

 

       Preparare: se fierbe carnea si legumele pentru supa, eu le-am fiert in oala sub presiune timp de 30 de minute de cand am inchis supapa :

 

 supa imperiala 1

 

    Intre timp pregatim galuscutele mixand ouale cu putina sare si apoi adaugand untul moale, grisul, faina si parmesanul. La sfarsit am adaugat putin bicarbonat si am asezat compozitia intr-o tava si am lasat-o la cuptor  pentru 12 minute la 180 de grade.  Am tapetat tava cu unt dar as recomanda hartia de copt pentru ca s-a dezlipit destul de greu, data viitoare voi face cu hartie de copt :

 

supa imperiala 3

 

     Am strecurat  supa si am lasat doar morcovul taiat rondele. Am decupat apoi cu o forma de biscuiti galuscutele si le-am mai lasat la fiert in supa 5 minute la foc foarte mic :

 

supa imperiala 4

 

   Am pus la sfarsit patrunjel maruntit . Atat supa cat si galuscutele au fost extraordinare, cu o aroma fina de unt si parmezan , m-am indragostit de reteta asta cred ca de acum o sa o fac mai des. 

 

supa imperiala 5