Sylvia

  

    Ieri a fost ziua de fructe de mare si pentru ca mereu  pe langa scoicile marinate ( reteta casei 🙂  ) mai testez cate o reteta noua ieri am facut acesata supa de scoici care a iesit super aromata si lejera.

    Pentru 2 portii avem nevoie de 400 grame de scoici mai mici, un morcov, o lingura de ulei de masline, 2 cepe mici ( echalote am pus eu ), o jumatate de ardei rosu, un catel de usturoi, sare , piper, un varf de cutit de ardei iute maruntit, 2-3 linguri de smantana lejera sau iaurt ( eu am pus iaurt ) , o lingura de verdeturi in functie de prefentie ( eu am pus un amestec cu ciboulette, patrunjel, usturoi uscat) .

    Preparare: spalam si curatam bine scoicile si le lasam minim 30 de minute in apa rece, le pregatim apoi alaturi de celelalte legume curatate :

supa de scoci

     Punem intr-un vas cu apa rece scoicile la fiert.  Le lasam sa fiarba pret de 2-3 minute pana se deschid toate, curatand cu grija spuma. Luam vasul de pe foc si il lasam acoperit cu un capac sa isi pastreze aroma.

     Intre timp pregatim legumele taind ardeii patrate mici , ceapa fasii mici si morcovul lamele fine :

supa de scoici 1

 

        Intr-un vas unde am pus uleiul la incins adaugam legumele si sarea si le lasam la foc mic sa se patrunda putin :

 

supa de scoici 2

 

     Dupa aceea strecuram scoicile si filtram bina apa in care au fiert si o adaugam peste legume. Lasam sa fiarba 10-12 minute si adaugam apoi ardeiul iute si usturoiul zdrobit.  Punem inapoi scoicile pe  jumatate din ele cu cochilii cealalta jumatate doar miezul lor. Le mai lasam sa coloteasca putin si dregem la final cu sare daca mai trebuie, adaugam iaurtul batut si verdeata. Inchidem focul si lasam vasul cu capac inca 2-3 minute . A iesit  o supa super aromata si gustoasa, usor picanta exact cum imi place :

supa scoici final

       Recomand cu caldura aceasta reteta iubitorilor de fructe de mare, este plina de culoare si foarte aromata :

 

supa de scoici final 1