Sylvia

 

   De mult imi doream sa fac aceasta supa , este foarte lejera si aromata.

   Pentru o oala de 4 litri avem nevoie de : un morcov, o ceapa, o bucata de telina, un fir mare de praz ( daca e mai mic puneti 2 fire ) , o canita de orez,  o lingura de vegeta mea naturala ( http://bucataria-sylviei.ro/category/vegeta-naturala/ )  , sare, piper, o lingura de bors magic ( sau bors natural daca aveti, adaptati cantitatea  dupa gust ), 2-3 linguri de ulei.

    Preparare : dam pe razatoare morcovul si telina iar ceapa o maruntim fin de tot ( eu am folosit robotul) . Intr-o oala mai mare ( eu am folosit vasul meu de fonta ) punem la calit legumele si vegeta naturala in 2-3 liguri de ulei si le lasam pret de cateva minute la foc mic:

 

supa de praz

 

     Adaugam apoi putina sare si piper si apa  si lasam saclocoteasca. Intre timp  ne ocupam de praz , spalam bine fiecare frunza separat si il pregatim pentru taiat :

 

supa de praz 1

   

     Cand clocoteste apa  adaugam orezul si la 5 minute dupa orez adaugam prazul taiat franjuri subtiri. Lasam si prazul timp de 8-10 minute sa fiarba la foc mediu si cu oala acoperita. La sfarsit mai dregem cu sare si cu bors dupa gust si adaugam o mana de verdeata  :

 

supa de praz 4

 

            A fost super gustoasa si aromata. O sa repet reteta cat de curand :   

 

supa de praz final