Sylvia

 

      Este o reteta data de bunica mea, o gospodina minunata care stie sa faca o mancare excelenta si” dintr-o mana de faina si cateva legume “.   Mi-a iesit  o supa super gustoasa si este foarte usor de preparat.

     Pentru o cantitate de 3-4  l avem nevoie de un morcov mare, 2 cepe medii, o bucata mica de telina, un pastranac mic si o radacina de patrunjel mica ( eu am pus 3 linguri de amesteca de zarzavat pentru iarna http://bucataria-sylviei.ro/zarzavat-pentru-iarna/  ca nu aveam proaspete) o lingura de ulei,  aproximativ 100 grame de taietei, 100 ml de bulion, 50 ml smantana, o mana de patrujel verde tocat marunt.

  Preparare :  punem pe foc o oala de marime media si incingem in ea o lingura de ulei. Cand este incins uleiul punem morcovul, patrunjelul si pastranacul  dat pe razatoare si le lasam sa se caleasca cateva minute. Dupa aceea completam cu apa rece si punem ceapa si radacina de telina si lasam sa  fiarba la foc mic timp de 30 de minute. Eu am mai pus numai o lingurita de delikat de legume pentru ca am pus zarzavaturile sarate, daca puneti zarzavat proaspat puneti sare si delikat de legume dupa gust. Dupa 30 de minute scoatem ceapa si telina si facem cu blenderul si le punem inapoi  ( se pot si pasira prin strecuratoare, eu am folosit blenderul ca mi se pare ca merge mai repede) . Adaugam si taieteii si lasam sa fiarba cateva minute in functie de instructiuile de fierbere a taieteilor.  Apoi adaugam bulionul si smantana si lasam sa dea un clocot si inchidem focul. Se mai drege cu condimente dupa gust si se adauga verdeata tocata marunt, este excelenta la gust si cred ca se poate face si de post fara smantana.

 

supa bunica