Sylvia

 

   Nu m-am gandit nicodata sa incerc asa ceva, mereu era ideea supa de pui cu galuscute de gris dar am vazut o multime de combinatii de supe cu galuscute pe www.bucataras.ro asa ca mi-a venit ideea sa incerc eu o supa fara carne , doar cu legume.

   Avem nevoie de :  un morcov mare, un praz mai mic, o mana de mazare proaspata sau congelata, o ceapa medie ca marime, 2-3 cartofi, o tija de telina,  o mana de verdeata in functie de preferinte ( eu am pus patrunjel si telina verde) , sare, piper, o lingura de ulei de masline.. In plus optional o lingura de legume deshidratate, eu am pus vegeta mea naturala.

   Pentru galuscute de gris avem nevoie de : un ou batut ca si pentru omleta, sare, o lingurita de ulei, un varf de cutit de bicarbonat, gris cat cuprinde ( este reteta mamei cu acre ies mereu pufoase, trebuie avut grija la catitatea de ulei ca exista riscul sa se imprastie la fiert daca este pus prea mult) .

    Preparare : spalam,curatam si maruntim bine toate legumele,  le punem la calit pret de 2-3 minute intr-o lingura de ulei de masline la foc mic.   

      Eu am folosit din noi vasul meu mare de fonta, sunt  foarte incatat ade el parca are mancarea alt gust si gatesc cu foare putina materie grasa :

 

supa de legume

 

      Dupa ce s-au inmuiat putin legumele, adaugam sare, piper, o lingura de legume deshidratate ( vegeta naturala am pus eu)  completam cu 3 litri  de apa  , acoperim cu capacul si lasam sa fiarba. Intre timp am  facut galuscutele adaugand in oul batut putna sare, ulei si bicarbonat si gris cat cuprinde pana obtinem o pasta consistenta. Se lasa putin inainte de a fi puse in oala, eu le-am lasat 10 minute cat a fiert supa. Dupa 10 minute de fiert supa am adaugat cu o lingurita galuscutele si  am mai lasat la fiert 3-4 minute, intorcand galuscutele pe ambele fete .  Cand au fost gata am adaugat verdeata  tocata fin, am stins focul si am lasat vasul acoperit cu un capac sa se patrunda aromele :

 

supa de legume 1

 

    A fost o supa excelenta pe cat de usoara pe atat de aromata, sincer a fost mai buna decat supa de pui cu galuscute. Am descoperit in ultima vreme ca privind altfel legumele parca si ele iti arata adevarata lor fata, nu sunt neaparat o garnitura la ceva , o completare. Ele insele gatite cum trebuie pot impartasii arome si gusturi minunate, descopar asta incet incet de ceva vreme si sunt tot mai incatata . Va servesc cu o portie de supa aromata :

 

supe legume final