Sylvia

 

        Am tot cautat retete de supa de fructe de mare si m-am oprit pana la urma la o reteta italieneasca pe care am modificat-o eu putin sa o adaptez gustului meu, vroiam sa testez ceva nou la acest capitol. Asa cum va ziceam de cate ori cumpar fructe de mare pe langa reteta clasica de scoici marinate cu vin, unt, usturoi si patrunjel 🙂  nelipsita dealtfel  incerc ceva nou si mereu descopar “cea mai buna reteta ” pe care am mancat-o vreodata 🙂 .

     Pentru reteta de azi avem nevoie de : 2 cartofi mari taiati cuburi,  o ceapa tocata fin, o jumatate de morcov ( eu l-am facut aschii cu un aparat ce il am pentru decorat ), o mana de mazare verde, 2-3 linguri de piure concentrat de rosii, cativa calamari, 200 grame de file de peste ( merlan am pus eu ), cativa creveti (  eu am pus cruzi congelati ) , scoici cam 800 grame.

   

       Scoicile au fost mult mai multe decat in poza, am pus un platou cu ingredientele ca sa va faceti o idee despre ce se pune la foc. In rest mai avem nevoie de 2 linguri ulei  de masline, 2 catei usturoi, 2 foi de dafin,  50 ml vin alb demisec, putina pudra de ardei iuti uscati maruntiti, coriandru si marar ( eu am pus verde congelat ) la final.

     Preparre : intr-un vas mai mare se pune uleiul de masline si se adauga morcovul si ceapa si se lasa pana devin usor sticloase. Eu am folosit pentru preparare cocota mea de fonta de a carui achizitie sunt foarte incantata  🙂 :

 

 

          Adaugam apoi vinul si apa si lasam sa clocoteasca. Cand clocoteste adaugam piureul de rosii, cartofii si inelele de calamar decupate, sare, piper  : 

 

   

                  Acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute :

 

 

        Dupa 5 minute de colociti incet adaugam mazarea, dafinul si  crevetii care au un timp de fierbere de 5-8 minute nu  mai mult in nici un caz, pentru a ramane fragezi :

 

 

          Asa cum am incercat sa surprind in poza crevetii cruzi gri la culoare se coloreaza in roz pal si mai apoi intens deindata ce intra in contact cu apa clocotita , foarte interesant reactioneaza la caldura, la fel cu scoicile care aproape instant isi deschid carapacea. Dupa crevezi am adaugat usturoiul zdrobit si pudra de ardei iuti uscati maruntiti, e o pudra cu tot cu seminte care e foarte iute,  trebuie testata in cantitati foarte mici la inceput . La 5 minute dupa adaugarea crevetilor am adaugat scoicile, cu grija sa incapa cat mai bine in vas si sa fie toate sub apa. Ele se fac in 2 minute, deindata ce sunt toate deschise operatiunea poate fi considerata incheiata. La sfarsit mai dregem cu condimente dupa gust, sare, piper si inchidem focul :

 

 

      Dupa ce se ingaduie putin supa adaugam verdeata maruntita, aici puteti opta intre marar, coriandru si patrunjel, in functie de preferinte. Eu am pus coriandru si si marar si am pudrat  cu putina boia si pudra de ghimbir direct in farfurie. A fost extraordinara, aromata, usor picanta, consistenta datorita cartofilor….o masa lejera dar totusi suficienta pentru ca eu nu am mai mancat altceva la pranz . Va servesc cu o portie virtuala si va invit sa testati reteta :