Sylvia

 

      Am facut aceasta supa fara sa am o reteta anume in cap, incepand de la 200 de grame de creveti pe care ii aveam in plus ramasi de la o alta reteta 🙂  de azi . Imi place in bucatarie sa am momente in care sa experimentez pur si simplu, arome, gusturi, combinatii cred ca acesta este farmecul bucataritul ….experimentarea aromelor. Am pornit de la ideea de supa de fructe de mare, cu putine legume si nu foarte pronuntate ca si gust sa nu preia aroma fructelor de mare, ma gandeam ca trebuie putina aroma de ustuoi, putin vin alb sec, coriandru sau patrunjel verde la sfarsit ….

      Pentru 2 portii avem nevoie de : 200 grame de creveti proaspeti,  o treime dintr-un morcov taiat bastonase,  2 linguri de bastonase fine de telina radacina proaspata, o ceapa minuscula echalote, 2 catei de ustuoi ( s-au cerut de gust pana la urma ) , o lingurita de boia,o lingura de vegeta naturala facuta de mine : http://bucataria-sylviei.ro/category/vegeta-naturala/ ,  o lingura de sos de soya, o lingurita de sos de stridii, putina sare, un varf de cutit de ardei iuti uscati si maruntiti ( o am de la magazinul chinezesc si cred ca o sa o folosesc ani de zile la cat de iute e  … 🙂  ) , 50 ml vin alb sec, o lingurita de faina, o mana de patrunjel verde maruntit la final.

       Am pregatit si spalat bine crevetii , auzind secretul la un magazin chinezesc de unde cumpar eu condimente mai deosebite si cer mereu cate o idee de reteta, supa de creveti este mai gustoasa daca se fierb in prima faza crevetii nedecorticati sau ii decorticam si  cojile le punem intr-un saculet special si le fierbem in supa ….prima varianta mi s-a parut mai la indemana asa ca i-am lasat intregi :

 

supa de creveti

 

      Punem crevetii atunci cand apa clocoteste, adaugam lingurita de boia si sare, pudra de ardei iute si ii lasam sa dea un clocot . Intre timp pregatim legumele si le taiem bastonase :

 

supa de creveti 1

   

       Dupa ce am spumat supa adaugam legumele si lasam sa clocoteasca incet pret de 5-8 minute,. Dupa aceea scoatem crevetii si ii decorticam si ii punem inapoi in supa si mai lasam cateva minute, nu trebuie fierti mult nici crevetii nici legumele, eu le prefer al dente. Adaugam o data cu crevetii o lingura de soya, o lingurita de sos de stridii si usturoiul zdrobit :

 

supa de creveti 2

 

     Adaugam apoi vinul si lasam sa dea un clocot si apoi gustam, mai dregem cu condimente daca trebuie . Turnam peste un amestec facut ditr-o lingurita de faina si putina apa rece si ii dam un clocot scurt,  ii da un aspect si o consistenta mai aparte .  Sincer nu puteam sa ma opresc din gustat, nu mai lipsea nimic dar era excelenta la gust. Am servit-o fierbinte cu patrunjel verde tocat fi pus direct in farfuri si rondele de paine usor prajite. Este o supa extraordinara, merita sa o incercati macar o data, super lejera deoarece nu contine deloc grasimi si foarte aromata :

 

supa creveti final