Sylvia

Bine v-am regasit, asa cum am promis o sa fiu mai prezenta pe blogul meu incepand cu aceasta toamna si inca o noutate : declar deschis sezonul supelor !!!!  O sa va prezint o serie de 20 de supe de toamna din bucataria franceza .

Pentru azi supa de potimarron, un soi de dovleac dar mult mai aromat si cremos…gasesc eu :

 

       Supa aceasta este extrem de simplu de realizat, in 5 minute este totul pus al foc si poate inca 3 minute pentru mixare si asezonare si apoi aveti parte de un adevarat rasfat culinar , perfect pentru serile de toamna ce o sa vina.

     Avem nevoie de : un potimarron, sare mare, piper proaspat macinat, 200 ml lapte, smantana lichida dupa gust, pasta de ardei iute, tarhon verde.

      Preparare: se spala si se usuca bine un potimarron iar apoi cu ajutorul unui cutit care taie bine si cu multa grija de taie in doua. Se goleste de seminte si nervuri si se taie patrate medii, fara sa il curatam in prealabil. Se pune la fiert in aburi , daca nu aveti sita speciala pentru fiert in aburi luati o strecuratoare de metal, puneti apa intr-un vas mai mare( cam 5 cm de apa) strecuratoarea deasupra, potimarronul in ea si un capac care sa se potriveasca nu neaparat ermetic, jonglati si folositi ce aveti la indemana.

     Dupa aproximativ 15-20 minute este bine fiert si putem sa incepem mixarea lui. Se mixaza cu laptele cald, se adauga smantana lichida si apa in care a fiert casa subtiem daca este cazul, se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat.  Secretul meu este pasta de ardei iute din care pun cu generozitate 🙂 imi place sa simt cu trezeste supa la viata 🙂 . Se serveste fierbinte cu o lingurita de ulei de masline aromatizat si cu tarhon verde( sau alte verdeturi dupa gust) . Se poate face si o bula de smantana batuta pana la nivelul de frisca dar eu va prezint varianta simpla si usoara 🙂 .  Va doresc pofta buna si sa testati reteta ca o sa va indragostiti de ea :