Sylvia

   Am facut la repezeala aceasta supa  foarte aromata si lejera, usor picanta exact cum imi plac mie supele chinezesti.

  Avem nevoie pentru 2 portii de : 3 aripioare de pui, o lingura de ulei de masline, o ceapa mica echalote, o mana de pastai de mazare, o bucata de zuchinni ( sau dovlecel galben daca nu gasiti ) de vreo 7 cm,  o mana de taietei de orez,  o lingura de sos de soya, un varf de cutit de ardei iute uscat maruntit, un varf de cutit de pudra de ghimbir,  un varf de cutit de curcuma ( ca sa ii dea o culoare mai intensa), optional o lingura de otet de orez.

  Preparare :  spalam si taiem aripioarele de pui ( eu am aruncat varfurile) si le punem la fiert cu ceapa echalote taiata solzisori si lingura de ulei de masline, adaugam la inceput cam 1 litru de apa. Dupa ce a clocotit si am spumat adaugam lingura de soia si condimentele si mai lasam sa fiarba la foc mic pret de 10 minute. Dupa 10 minute adaugam pastaile de mazarea si taieteii de orez ( care aveau timp de fierbere la fel 6 minute)  :

 

supa chinezeasca

 

      Dupa 3 minute de cand am adaugat mazarea si taieteii adaugam zuchinni taiat fidelute mici , ei trebuie sa fiarba foarte putin, in 3 minute sunt gata :

 

supa chinezeasca 1

 

       Dupa ce a fiert si zuchinni gustam si mai asezonam dupa gust, eu am mai adaugat un fir de ghimbir si putina pudra de ardei iute  🙂 pentru ca imi place sa o simt putin picanta si o lingura de otet de orez.  A fost super lejera si aromata, ghimbirul ii da un gust aparte , ador condimentul asta.

 

supa chinezeasca final