Sylvia

 

    Azi e prima zi din  Postul Craciunului, incepe o perioada speciala si tare draga mie in care simt ca deja ma pregatesc de Craciun. Anul acesta mi-am propus sa incerc sa tin acest post, nu stiu in ce masura o sa si reusesc dar va invit sa va alaturati daca tineti acest post. O sa postez si retete care nu sunt de post pentru ca baietii mei nici cel mic nic cel mare 🙂 nu postesc asa ca o sa gatesc din toate categoriile.

    Al doilea paragraf contine o scuza …..calitatea pozelor mele va lasa mult de dorit in urmatoarea perioada, cat mai scurta sper eu pentru ca am ramas fara aparat photo 🙁 si pozele facute cu camera de filmat vad ca sunt jalnice 🙂  asa ca va rog sa ma  scuzati si sa ma credeti pe cuvant ca mancarea este totusi buna :)))))

   Pentru azi Supa chinezeasca cu legume si ciuperci aromate , o supa lejera si aromata cu care am trecut din nou pragul bucatariei chinezesti.

   Avem nevoie de ciuperci aromate chinezesti : eu am pus champinioane aromate chinezesti ( nu apar in poza ca am uitat de ele ), champinioane negre, o mana de morcov taiat bastonase, o mana de dovleac verde zucchinni taiat bastonele, o ceapa mica taiata cuburi mici, un catel de usturoi, o lingura ulei de masline,  cateva bastonase de ardei rosu, 50 grame de taietei chinezesti fara ou, o lingura de sos de soya, putina pasta de ardei iute ( in functie de gust ) , pudra de ghimbir, putin piper proaspat macinat, sare la final daca mai trebuie :

 

  Intr-un vas punem la fiert putina apa si rehidratam ciupercile chinezesti uscate. In aceasi apa eu am continuat completand-o pana la cantitatea dorita , adaugand la inceput ceapa tocata fin, bastonasele de morcov si ciupercile feliate. Am adaugat apoi o lingura de ulei de masline si condimentele si am lasat sa fiarba pret de 4 minute. Dupa aceea am adaugat ardeiul si dovlecelul si am lasat sa clocoteasca 2-3 minute si am pus pastele ( care avea timp de fierbere 3 minute ) . Spre final am adaugat usturoiul zdrobit, am mai completat cu pasta de ardei iute si putin ghimbir. Dupa ce am oprit focul am mai lasat vasul cu capac timp de cateva minute. Se serveste fierbinte, eu am decorat-o cu cateva fire de ceapa ciorii : ciboulette aici in Franta :