Sylvia

 

      Supa chinezeasca e una din preferatele mele, daca am de pregatit pentru mine un pranz rapid adesea optez pentru aceasta supa aromata si usor picanta care e foarte satioasa in pofida faptului ca nu are multe calorii.

     Pentru supa  facuta de aceasta data am folosit 150 grame de piept de pui taiat fasii lungi, cateva champinioane negre chinezesti rehidratate, un dovlecel mic verde zucchini,  o jumatate de morcov taiat bastonase, cativa taietei de orez muiati separat in apa fierbinte timp de 8 minute, un fir de ceapa verde,o lingurita de ulei . La capitolul condimente pentru supele de acest gen avem nevoie de 2 linguri de sos de soia, o jumate de lingurita de ghimbir ( pudra am pus eu ) , un varf de cutit de amestec de 5 condimente, sare ( daca mai trebuie la final) si un varf de cutit de pasta de ardei iute. 

     Preparare: se pune la fiert pieptul de pui cu 2 litri de apa si condimentele si lingurita de ulei. Se lasa la fiert 5 minute apoi rand pe rand ( pentru ca temperatura de fierbere difera) adaugam morcovul, ciupercile rehidratate , firul de ceapa verde taiat rondele si dovlecelul la final.  Adaugam sosul de soia si pasta de ardei iute si ai lasam sa clocoteasca cateva minute :

 

      La final se adauga taieteii muiati separat in apa fierbinte si se mai condimenteaza dupa gust daca este necesar. Se serveste fierbinte, decorata cu cateva rondele de ceapa verde, este o minunatie de supa, usor picanta si gata in 12-15 minute si perfecta pentru o zi friguroasa de iarna :