Sylvia

 

 Mi-am propus sa fac aceasta supa din cele mai simple si comune legume, care se gasesc peste tot si sunt la indemana oricui  fara ciuperci chinezesti aromate sau alte ingrediente mai greu de gasit, respectand doar aroma supelor chinezesti usor picante cu ardei iute, putin sos de soia si o lingura de  otet de orez (sau simplu ) la final. Rezultatul : excelent !

 Ingrediente necesare :  taietei chinezesti ( in Ro asemanatori  sunt cei de la Rollon daca retin bine  firma ) , o mana de ardei taiat feliute( rosii, galbeni, verzi ) , o jumatate de morcov taiat bastonase, o ceapa mica cubulete,  o jumatate de dovlecel taiat la fel, o mana de pastai verzi si galbene. In rest o lingura de ulei, o lingura de sos de soia, putin ardei iute maruntit uscat sau in piure ; o lingura de otet de orez (sau simplu ) si putin ghimbir, sare, piper.

  Preparare : se  pune la fiert morcovul, cepa si pastaile de la inceput pentru ca au timp de fierbere mai mare. Condimentam cu sare si piper  si adaugam o lingura de ulei cand fierbe apa.  Dupa cateva minute adaugam si dovlecelul si ardeii si cu trei minute inainte de final taieteii chinezesti :

 

   La sfarsit dregem cu putin sos de soia, ghimbir pudra sau  dat pe razatoare proaspat si putin otet. Adaudam ardeii iuti maruntiti si acoperim cu capac dupa ce inchidem focul, pret de 2-3 minute. Este excelenta fierbinte , usor picanta si aromata, perfecta pentru o zi de iarna.  Am vrut sa testez si sa va prezint si aceasta varianta simpla cu ingrediente la indemana oricul pentru a avea o  alta alternativa la supele de post. Va doresc pofta buna :