Sylvia

 

      In we am avut invitati la  masa si meniul a fost mancare chinezeasca 🙂 e asa de buna ca nu ma satur de ea , am facut supa chinezeasca cu legume, pui cu bambus si pui cu 3 feluri de ciuperci. Sa incepem cu inceputul cu supa chinezeasca.

   Desi suna poate mai pretentios e la indemana oricui de realizat, avem nevoie de legume si aici puneti ce aveti la indemana, eu am pus : fasole plata galbena si verde, morcov taiat patrate, ardei rosu, ciuperci ( eu am pus champinioane aromate chinezesti, champinioane negre si champinioanele obisnuite de Paris) , un fir de ceapa verde, dovlecel zucchini, optional bambus ( eu aveam la indemana) . Mai avem nevoie de taietei chinezesti, o lingura sau doua se sos de soia, o lingurita de pasta de usturoi ( sau usturoi zdrobit) , o lingura de sos de stridii, pasta de ardei iute, ghimbir si amestec de 5 condimente, o lingura de ulei.

   Preparare: taiem si pregatim legumele si ciupercile rehidratate. Respectam timpii de fierbere, ceapa verde, dovlecel si ardeii vin pusi mai tarziu, incepem cu legumele care fierb mai greu daugam putina apa si ulei :

 

    Completam cu apa, adugam condimentele si sosul de soia si lasam sa fiarba 15 minute. Dupa 15 minute adaugam dovlecel, ardeii si ceapa verde  :

 

    Adaugam si taieteii ( ai mei aveau timp de fierbere de 3 minute) . La final dregem dupa gust cu pasta de ardei iute, ghimbir si adaugam sosul de stridii ( daca nu aveti nu-i mare problema 🙂 ) . Se serveste fierbinte, cine mai doreste mai poate suplimenta cu pasta de ardei iute pentru un gust mai picant.