Sylvia

 

supa chinezeasca final

 

       Am facut aceasta supa lejera pentru ca aveam pofta  de ceva aromat  si usor de facut 🙂 pentru mine a  fost o cina dar merge foarte bine si la pranz.

      Avem nevoie de : 50 grame de taietei chinezesti ( eu am folosit un pachetel din acela  de supa ) , 3 ciuperci champinion, 2 champinioare negre chinezesti si 2 ciuperci aromate chinezesti (  ciupercile chinezesti le-am avut uscate si le-am rehidratat), un fir de ceapa verde, un morcov, o lingura de ulei de masline, o lingura de sos de soia,  o lingurita de condimente chinezesti ( ale mele au boia, piper sichuan, coriandru,ceapa,  ghimbir, cuisoare) , o lingurita de amidon, o lingurita de otet de orez ( se poate inlocui si cu alt otet) :

 

supa chinezeasca

 

     Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga apoi morcovul taiat bastonase si ciupercile taiate feliute. Dupa 2-3 minute adaugam condimentele si apa si lasam sa fiarba pret de 15 minute. Dupa 15 minute adaugam taieteii si ceapa verde taiata rondele si lasam inca 3 minute la fiert.

 

supa chinezeasca 1

 

     Adaugam apoi lingura de sos de soia si amidonul amestecat cu putina apa rece. Dregem cu condimente daca mai trebuie si adaugam lingurita de otet si inchidem focul. Mai lasam vasul acoperit cu capac cateva minute inainte de servire sa se patrunda aromele.  A fost o supa excelenta, eu am  o pasiune aparte pentru bucataria asiatica si gasesc ca supele lor sunt printre cele mai bune pentru ca sunt mereu foarte aromate si lejere.

 

supa chinezeasca final