Sylvia

 

    De cativa ani am adoptat traditia asta si in ajun de Paste fierbem sunca de Paste. Pentru ca nu crestem noi porcul de Craciun sa rezervam sunca de pe atunci ( chiar au facut-o o data in copilaria mea parintii mei cand au cumparat un porc pt Craciun 🙂 ) cumpar o bucata de sunca/pastrama de porc cruda si afumata ( chiar am luat-o din Romania in vacanta asta ) :

sunca paste

 

    Am pus sunca la fiert in apa cat sa treaca peste ea, cu cateva crengute de cimbru, 2-3 foi de dafin, o lingurita de boia, 2 catei de usturoi  si boabe de piper :

 

sunca de Paste 1

 

      Este gata dupa aproximativ o ora de cand a inceput sa fiarba. Eu o fierb la foc mic, acoperita cu un capac :

sunca de paste final

 

      Este excelenta la gust si naturala. O servim in dimineata de Paste cand ciocnim si oua rosii .

sunca de paste 3