Sylvia

 

       Va prezint acesta spuma legeja si aromata de ton, in care am pus putin ardei copt pentru culoare si cateva fileuri de anchois pentru un plus de aroma.

     Avem nevoie de o conserva de ton intreg natural sau in ulei de masline, un ardei rosu copt, o ceapa mica echalote, 2 cartofi fierti ( pentru a-i aduce un plus de lejeritate) , cateva bucati de file de anchois, o lingura de smantana vegetala ( am pus eu pentru post, puteti sa o inlocuiti cu smantana obisnuita) , sare, piper, ulei de masline, putin marar :

 

       Cu robotul de bucatarie mixam totul pana obtinem o pasta fina, adaugam smantana vegetala si condimentele  :

 

  

        Amestecam cu grija pana obtinem o pasta omogena.Adaugam uleiul de masline si verdeata( marar am pus eu )  :

 

        Amestecam din nou pana la omogenizare si mai dregem cu sare si piper daca trebuie. Se poate servi pe rondele de paine prajita sau pe felii de ardei , in functie de preferinte. Este foarte aromata si lejera, eu voi repeta reteta cu siguranta :