Sylvia

 

     Nu am rezistat cand i-am vazut ieri in magazin, ma gandeam ca fiind aproape sezonul lor poate au si gust 🙂 asa ca am cumparat rapid 2 cutii.

    Pentru spuma de capsuni avem nevoie de :4 albusuri, 100 grame de zahar ( brun am pus eu ) 2 plicuri de zahar vanilat, 700 grame de capsuni.

    Preparare : am spalat in mai multe ape si i-am sters pe fiecare cu un servet absorbant de hartie :

 

spuma de capsuni

 

         Dupa aceea mixam capsunile cu 2 linguri de zahar, eu am folosit minirobotul meu :

 

spuma de capsuni 1

 

          Separam ouale si batem bine albusul cu zahar  si vanilie pana obtinem o spuma densa ca de bezea. Dupa aceea amestecam incet albusurile cu piure-ul de capsuni cu o spatula :

 

spuma de capsuni 2

 

           Dupa ce am omogenizat bine, dam spuma la frigider pentru macar 15 minute, eu folosesc si pentru preparare ingredientele reci de la frigider. O aranjam in cupe mici, eu am  decorat cu bucati mici de capsuni , ar fi mers foaret bine si ceva frunze de menta proaspata dar nu am avut :

 

spuma de capsunilor final

 

      Este un desert excelent si lejer, poate fi facut din toate fructele aromate cea mai gustoasa este cea  cu fructe de padure , noi ne-am multumit de aceasta data cu  o portie de spuma de capsuni :

 

spuma de capsunilor final