Sylvia

 

   Daca vreti sa preparati un aperitiv rece rapid, va recomad aceasta reteta care este usor de preparat, in 10 minute aveti un aperitiv rece rapid pentru niste musafiri neasteptati  sau o cina rapida .

   Avem nevoie de o cutie de 250 de ml de iaurt gras de 20 % ( cred ca se pot pune si 2 cutii acum dupa ce am facut reteta, data viitoare voi incerca cu 2 cutii ) o cutie de smantana lichida, sare, piper, ierburi aromate in functie de preferinte . Eu am folosit de acesta data busuioc uscat maruntit, se poate pune si ardei rosu taiat cubulete mici de tot sau ceapa verde taiata marunt de tot.

 

spuma de branza

 

      Iaurtul gras l-am gasit in Romania la Kauffland dar cred ca este peste tot. Se pune intr-o strecuratoare iaurtul la stors pentru 5 minute, timp in care  mixam smantana lichida pana ia consistenta de frisca adaugand de la inceput doar putina sare :

 

spuma de branza1

 

 

      Amestecam incet cu o spatula de lemn iaurtul strecurat cu frisca si adaugam sare si piper dupa gust si ierburile sau legumele maruntite.  Pentru a da o nota mai aspectuoasa punem spuma de branza  in pahare transparente  cu picior  si decoram cu rondele de masline negre si patrunjel. Eu am servit acest aperitiv acompaniat de cateva frigarui facute pe scobitoare din telemea de capra, cubulete de jambon , masline fara sambure, ardei rosu si o bruschetta preparata cu paine prajita stropita cu ulei de masline , peste care am presarat putina telemea de capra  data pe razatoare si am decorat tot cu masline negre. Va doresc pofta buna !

 

spuma de branza2