Sylvia

 

 

     O reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa,  o mancare lejera plina de Omega 3 si cel mai important 🙂 extrem de usor de realizat.

   Pentru 3 portii avem nevoie de 150 de grame de spaghetti, 750 scoici  proaspete, o tija de telina proaspata, o jumatate de ardei rosu  taiat cubulete, un catel sau doi de usturoi taiat marunt de tot, o lingura de ulei de masline, 50 ml vin alb demisec , sare, piper proaspat macinat, ierburi aromate proaspete ( coriandru sau patrunjel, eu am pus coriandru de  data aceasta) ( ar mai fi mers si 2-3 rosii cerise taiate in 4 dar chiar nu aveam in casa ) .

    Preparare, intr-o tigaie mai adanca gen wok punem uleiul la incins si adaugam apoi ardeiul telina si usturoiul maruntite toate :

 

  Adaugam apoi scoicile spalate bine in prealabil in mai multe ape. Este preferabil sa le tineti timp de minim 30 de minute in apa  rece sa iasa tot nisipul din ele si sa le inlaturati intotdeauna pe cele deschise pentru ca nu mai sunt bune daca s-au deschis inainte de preparare.  Dupa ce am pus scoicile turnam vinul alb si dam focul mai tare sa se faca repede :

 

  Totul se desfasoara repede, in 2-3 minute este gata, atunci cand sunt desfacute scoicile  putem sa dam focul pe minim si adaugam pastele fierte in prealabil in apa si sare dar lasate al dente, pentru fructele de mare pentru ca sunt mai gustoase. Amestecam cu grija sa se patrunda si pastele de sos si inchidem focul. Se servesc imediat si sunt minunate la gust,  indiferent de sezon mereu gasesc aceste paste un deliciu singura conditie este sa iti placa fructele de mare :