Sylvia

 

   Va prezint aceasta reteta de gustare rece care ne place foarte mult si e foarte usor de facut. Se poate folosi si pastrav afumat  am facut si in varianta aceea si a fost excelent.

   Avem nevoie de : cateva felii de somon afumat, 200 ml iaurt gras 20%, 2 linguri de smantana grasa, sare, o lingura de verdeturi aromate ( eu am folosit amestec de verdeturi pentru salata) .

   Preparare : lasam iaurtul intr-o sita la stors pret de cateva ore in frigider. Pasta obtinuta  o amestecam cu smantana, sare si verdeata pana obtinem o crema de branza  :

 

somon cu branza

 

     Luam un vas mic pentru souflé si il captusim pe interior cu folie transparenta si apoi asezam cu grija un strat de somon afumat cat sa fie acoperita toata suprafata :

 

somon cu branza 1

 

      Umplem apoi cu crema de branza si lasam la rece in frigider pret de cateva ore, se poate lasa si de seara pana dimineata  :

 

somon cu branza 2

 

    Se scoate din frigider, se aseaza o farfurie mica peste el si se intoarce cu grija. Se indeparteaza folia si gata : avem o cupola de somon afumat umplut cu crema de  branza  :

 

somon cu branza 3

 

    Se taie cu un cutit foarte bine ascutit ( aici am fost deficitara 🙂  )  si se serveste acompaniat de batonase de legume  si rondele de paine prajita . Va pun totusi o poza cu sectiunea sa va faceti o idee 🙂 :

 

somon final