Sylvia

 

     Va propun azi acest fel de mancare delicios si usor de preparat. Avem nevoie pentru fiecare persoana  de 2 inele de somon proaspat ( se poate folosi si congelat daca nu gasiti proaspat), 3 cartofi mici, 200 grame de iaurt gras, o lingura smantana, sare, piper, condimente pentru peste, verdeata tocata marunt ( eu am pus coriandru si ciboulette ….se poate inlocui cu cozi de ceapa verde maruntite fin) , un catel de usturoi zdrobit.

     Preparare: pregatim inelele se somon codimentandu-le bine cu sare, piper, condimente pentru peste ( mie imi plac cele din comert ca au si ceva acrisor in ele si dau un gust excelent la orice peste )  :

 

somon la gratar

 

       Ideal este sa il condimetam din timp si sa stea la frigider cateva ora asa ca sa se imbibe de arome. Sosul l-am preparat din iaurt gras, amestecat cu o lingura de smantana, sare, piper,verdeturi tocate fin si un catel de usturoi zdrobit. De ceva vreme folosec numai usturoiul cumparat de la magazinele Bio, e singurul cara parca mai are gust….

 

somon la gratar 1

 

         Am pregatit somonul la gratar dar nu in tigaia de gratar si intr-o tigaie de tefal fara striatii sa nu iasa dungat. Se prajeste la foc mic, fara ulei, intoracandu-l  din cand in cand cu o pensa  de plastic , pana este bine patruns de foc. L-am servit cu cartofi copti in cuptor, crepati si umpluti si sos de iaurt. Am facut pentru decor o floare din morcov taiat fin si gata masa: simplu de realizat si delicioasa, va servesc cu o portie:

 

somon la gratar final