Sylvia

 

     Am pregatit acest pranz rapid si delicios in mai putin de 20 de minute.

     Pentru trei portii avem nevoie de trei inele mari de somon,  2 foi de dafin, 2 crengute uscate de cimbru, 50 ml ulei de masline, sare, piper, condimente pentru peste, o lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa,  125 grame de orez basmati am pus eu, o lingura de vegeta mea naturala.

     Preparare pregatim inele de somon si le condimentam cu sare , piper si condimente pentru peste. Este indicat sa stea la frigider cateva ore asa condimentate :

 

somon la capac

 

      Asezam bucatile de somon condimentate intr-o tigaie de tefal mai inalta si turnam peste ele uleiul si o jumatate de ceasca de  apa, adaugam dafinul,cimbrul si lingura de zeama de lamaie . Acoperim cu un capac si lasam la foc mic 5 minute si apoi intoarcem cu grija si lasam inca 5 minute :

 

somon la capac 1

 

        Separat fierbem orezul cu apa cat sa treaca de doua degete peste el si o lingura de vegeta naturala am pus eu ( un amestec de legume mixate , ardei, ceapa,morcov, pastranac, telina, verdeturi) . Il fierbem fara capac la foc mediu timp de 15 minute, amestecand si adaugan apa putin cate putin daca mai trebuie.  In timpul acesta este gata si somonul, atunci cand a scazut apa si este usor rumenit. Le-am servit impreuna acompaniate de salata verde, a  fost o masa delicioasa si lejera :

 

somon la capac final