Sylvia

 

  Va prezint o mancare extrem de usor de realizat dar de efect : somon acompaniat de orez cu ciuperci de padure.

   Pentru 2 portii avem nevoie de : 2 bucati de filé de somon de 150-180 grame , o lingura de ulei de masline, ierburi aromate uscate ( al meu are ceapa si ustoroi usca, cozi de arpagic, marar si alte ierburi aromate uscate) , sare mare si   piper proaspat macinate, orez cu bob lung, o lingura de unt, 150 grame de amestec de ciuperci de padure ( al meu a fost congelat si avea  hribi, galbiori, champinioane de padure ) .

    Preparare : facem un amestec din ulei de masline si ierburi aromate. Somonul se condimenteaza cu sare si piper si se pensuleaza apoi cu amestecul de ulei si ierburi aromate, rolul uleiului este doar de a lega ierburile de somon de aceea folosim pensula pentru a condimenta somonul :

 

 

    Se pune o folie alimentara peste somon si se lasa macar timp de 30 minute la frigider sa se patrunda de arome. Garnitura se prepara simplu, se topeste untul si se adauga ciupercile de padure taiate un bucati potrivite ca marime. Dupa cateva minute adaugam orezul si o cana de fond de legume ( puteti sa inlocuiti cu apa simpla sau apa in care ati dizolvat un cub cu aroma de legume , eu nu folosesc aromatizante sintetice fac eu cuburi de legume sau fond de legume) .  Lasam sa fiarba la foc mic 10-15 minute in functie de timpul de fierbere al orezului si daca mai trebuie completam cu apa, la final trebuie sa avem un orez fara sos.

     Somonul se face la gratar intr-o tigaie neaderenta eu am folosit o tigaie tefal :

 

 

      Se serveste somonul cald acompaniat de garnitura de orez, pe care eu l-am montat cu un patrat de inox de montaj si poate fi acompaniat de o salata verde . Va doresc pofta buna !  :