Sylvia

 

       Am descoperit aceasta reteta minunata pe blogul lui Maya si a iesit asa de gustoasa pe cum ma asteptam asa ca v-o impartasesc si voua.

      Avem nevoie pentru 2 portii de 4 bucati de file de somon, o ceapa mica, o lamaie, 400 ml supa  , 75 ml smantana, 1 lingura amidon, sofran, sare, ulei de masline .

     Preparare : punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa tocata marunt si adaugam o felie de lamaie. Dupa ce este calita adaugam supa si lasam sa clocoteasca putin :

 

somon cu sos

 

       Dupa ce a clocotit putin condimentam cu sare si piper si adaugam smantana si sofranul. Mai lasam sa clocoteasca putin si adaugam amidonul, daca este din cel simplu trebuie dizolvat cu apa, eu am pus maizena de la knorr care se pune direct si nu mai trebuie dizolvat, il recomand cu caldura.

       Separat prajim in putin ulei somonul condimentat dupa preferinte, eu il fac cu sare, piper proaspat macinat, un amestec de condimente pentru peste, care are si ceva acrisor in el si nu mai trebuie sa pun lamaie. Se intoarce la aproximativ un minut si nu se lasa sa fie facut de tot pentru ca mai sta si la cuptor . Dupa ce il prajim il asezam cu grija intr-un vas termorezistent :

 

somon cu sos 1

 

        Turnam peste sosul facut si eu am mai pus in plus cateva boabe de piper colorate. 

 

somon cu sos 2

 

      Se  pune in cuptorul preincalzit la 250 de grade si se lasa 10 minute. Eu l-am servit de data asat cu garnitura de amestec de trei feluri de orez. Maya spunea sa se puna lamaie peste el, eu pentru ca am folosit acel condiment de peste acrisor nu am mai pus. A fost delicios , Maya multumesc inca o data de reteta !  

 

somon cu sos final