Sylvia

   Cu toate ca postesc asa cum am promis o postez in continuare si retete pentru nepostitori 🙂 pentru ca am doi in casa si deci gatesc si pentru ei.

   Azi ceva simplu si gustos, shaorma cu piept de pui la gratar.De data aceasta nu am facut eu foile de shaorma pentru ca le aveam deja cumparare in casa dar am ochit la Adi Hadean o reteta si data viitoare cand fac o sa le testez si  sper sa imi iasa atat de prezentabile incat sa le postez 🙂 .

   Recomand cu caldura shaorma facuta acasa chiar si aici in Franta pentru ca exista riscul foarte mare ca nu toate ingredientele si ma refer aici la carne sa nu fie foarte proaspete, cantitatile foarte mari facute de restaurantele de profil raman adesea pe a doua zi si  la acest capitol nu suna chiar deloc bine. Am vazut ceva reportaj care trata aceasta problema care m-a cam pus pe ganduri. Plus ca e ceva care se prepara extrem de rapid si e foarte buna si are totusi un aport caloric redus daca nu le inecam de maioneze si sosuri grase.

  Puteti sa improvizati si sa faceti cu ce aveti prin frigider, de aceasta data eu am folosit pe langa foile de shaorma, piept de pui facut la gratar, salata verde, ceapa verde, cateva ciuperci champinion facute tot la gratar, cateva felii de rosii, sare, piper, pentru dresaj un fir de maioneza sau iaurt gras cu usturoi si verdeturi.

  Preparare: se taie pieptul de pui fasii inguste si se condimenteaza cu sare si piper, eu am mai adaugat peste el un fir de ulei de masline pentru ca imi place aroma care i-o da dar nu este obligatoriu. Se prajeste intr-o tava neaderenta, eu am folosit Tefal care sincer vorbind isi merita renumele …zic asta  de fiecare data cand le folosesc :

  

     Pana se face puiul pregatim restul ingredientelor si facem la gratar separat si ciupercile taiate felii. Se incalzesc foile de shaorma, eu le pun in tigaie pret de mai putin de un minut pe fiecare parte si se demareaza operatiunea. Punem la baza salata si apoi carnea peste ea :

    

    Adaugam a doua parte de salata, in cazul meu rondele de rosii si ceapa verde :

 

  

        La sfarsit adaugam ciupercile la gratar, condimentam daca mai trebuie cu putina sare si piper ( proaspat macinat ) si garnisim cu maioneza sau sos de iaurt :

 

  

  Faza cu rulatul e diferita in functie de marimea foii. Personal le prefer pe cele mai mici , umplute cu o cantitate generoasa de ingrediente si rulate simplu prin impachetarea marginilor si apoi fixare cu o scobitoare :

 

 

   Sincer vorbind mi-a placut foarte mult rezultatul plin de culoare si arome, promit sa revin cat de repede reusesc si cu varianta de post: